Toprak İsteği: Çok ağır ve kumlu topraklar haricinde tüm topraklarda yetiştiriciliği yapılabilir. Derin, geçirgen, su tutma kabiliyeti çok iyi, organik ve mineral maddelerce zengin tınlı topraklarda en iyi ürün alınır. Kumlu topraklarda çiftlik gübresi ve ticari gübre kullanılır. Bu topraklarda erkencilik sağlanır. Toprak pH’sı 6-7 civarında olmalıdır.
Toprak Hazırlığı, Ekim-Dikim: Ekim ve dikimden önce bir veya iki defa toprak işlenir, tırmık geçirmek suretiyle tarla tesviye edilir. Toprak sıcaklığı 10–12 °C bulduğunda ekim ve dikim yapılır. Yetiştirme kaplarına birer tohum ekilir. Dikimden bir gün önce fidelerin topraklı olarak dikilebilmeleri için yetiştirme kapları sulanmalıdır. 4–5 yapraklı oldukları dönemde esas yerlerine dikilir. Kol atmayan ve toplu halde büyüyen kabak fideleri, sıra arası 60–80 cm, sıra üzeri 50–60 cm aralık mesafeyle dikim yapılır. Kabak ışıktan hoşlanan bir bitkidir. Gölgeli ve ağaç altlarında kabak yetiştiriciliği yapılmaz.
İlk döller görülünceye kadar sulamadan kaçınılır. Bu dönem kurak geçilirse aşırıya kaçmamak üzere su verilebilir. İlk meyveler görüldükten sonra sulama işi büyük önem taşır. Kabak meyveleri çok hızlı büyüdüğü için sulamayı oldukça sık aralarla ve mümkünse 3–4 gün aralarla yapmak bitkinin gelişmesi ve verim bakımından çok faydalıdır. Kabak bitkisinin birinci veya ikinci suyunda muhakkak Actagro Structure verilmelidir. Daha sonraki dönemlerde dengeli sıvı gübre olan Actagro Seven verilmesi uygun olur.
Uzun süreli kuraklık ve aşırı nem fungal hastalıkların yayılmasına neden olur. Kabaklarda görülen en önemli hastalıklar külleme, mildiyö, kabak mozaik virüsü, fusariumdur. Buna benzer mantari hastalıkların yayılmasını önlemek için Nutri Phite Magnum kullanılmalıdır.
Çiçek burnu çürüklüğü görülmeden önce Nutri-Cal uygulamalarına başlanmalıdır. Öyle ki sıcaklığın arttığı dönemde Nutri Cal uygulayarak bu dönemde beyazlayarak bitkinin tutturamadığı çiçekleri tutturma şansını yakalayabilirsiniz.
Bütün kabakgillerde Magnezyum beslemesi son derece önemli ve verime etkilidir. Mutlaka toprağınızdaki Mg miktarını ve Mg/Ca oranını dikkate alarak besleme yapmanız gerekmektedir. Toprakta Mg düşük ise ve Ca çok yüksek ise yapraktan sürekli ve yüksek dozlarda Maghume uygulayarak noksanlığı kapatabilir ve verimi önemli miktarda artırabilirsiniz.