Muz

       Muz bitkisi topraktaki organik maddeyi oldukça yüksek oranlarda ister.Organik gübre toprak sıcaklığını yüksek tutarak, salkım oluşumundan hasada kadar geçen süreyi kısaltmakta ve fidelerin kışın soğuktan zarar görmesini engellemektedir. Muz bitkisi hem yeşil aksamın gelişme döneminde, hem de meyve gelişme döneminde yoğun şekilde besin isteyen bir bitkidir. Bu besinler genellikle en iyi topraktan muzlara verilebilir. Muz yetiştiriciliğinde sadece organik gübre uygulaması yeterli değildir. Ek olarak mineral gübre uygulaması da yapılmalıdır. Mineral gübre olarak özellikle Azot, Fosfor, Potasyum, Kalsiyum ve Magnezyum gübrelemesinin yapılması gereklidir.

       Muz üreticileri,eski klasik yöntemlere göre 1 dekara sezon boyunca 250kg ila 300kg arası minaral gübre kullanmaktadır.Bunun sonucunda toprağa her yıl tuz indeksi yüksek olan gübreleri verdikçe toprak yorgunluğu(çoraklaşma) oluşmaktadır.Muz üreticilerimizin, teknik elemanlarımıza en çok şikayet ettiği konulardan biriside, eskiden aldıkları tonajı daha fazla gübre vermelerine rağmen alamadıkları tam tersine verimde düşme ve üretimde kalite sorunu yaşadıklarını belirtmişlerdir.

       Bütün bu olumsuzluklar karşısında Hekimoğlu firması olarak, A.B.D den ithal ettiğimiz patentli sıvı organik asit içeren gübreler ile sezon boyunca çok daha düşük miktarlarda kullanılarak muzda toprağı kirletmeden, toprağa hem mineral gübre hemde organik madde sağlayarak bir üretim sağlanmıştır.Muz üretim plantasyonlarında Muz Gübreleme Programımız ile Muz bitkisinde daha temiz ve sağlıklı  kılcal köklenme,muz çeşidine göre istenen gövde kalınlığı,yeşil aksamda yığılma olmadan,muz koçanlarının daha kalın olması,parmakların daha uzun olması ve sonuç olarak dekardan daha yüksek verimde kaliteli meyvelerin alınması sağlamıştır.Muz Gübreleme Programımız, klasik gübre programlarından, günümüz birim fiyatlarından hesaplandığında, daha ekonomik durumdadır.